Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с орехи и стафиди

Козунак с орехи и стафиди

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Козунак с орехи и стафиди1 / 2
16/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мляко - 150 г
  • мая - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова кора
  • За плънката
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 150 г
  • орехи - 150 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - 2 - 3 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява сe брашното 3 пъти. Разбърква се маята с хладко мляко, 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар и се оставя за 10 мин.

Добавя се настърганата лимонова кора, ванилия, яйца, захар и масло. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

От тестото се оформят 3-4 фитила, всеки от които се сплескват и се поръсват с плънката от стафиди, орехи, захар и канела.

Сплитат се фитилите. Козунакът се слага в намазнена тава, завива се с кърпа и се оставя да втаса повторно.

Намазва се с разбитото в млякото яйце. Поръсва се със захар и се пече на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: