Курабийки с кристална захар

08/04/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф125166431997
"Поръсвате със захар и хапвате, после следващата и така, докато не изядете и последната хрухкава курабийка "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 496
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч. за тестото
  • кисело мляко - 1 /2 ч.ч.
  • захар - кристална за поръсване
  • брашно - 1 кг.
  • амонячна сода - 1 - 2 пакетчета
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - за жълтъка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа слагаме яйцата и белтъка. Прибавяме кристална захар, ванилии и разбиваме с миксер.

В отделна купичка смесваме кисело мляко с амонячна сода (1 - 2 пакетчета) и сода за хляб (1 ч.л. ).

Като шупне киселото мляко, прибавяме към разбитите яйца. Наливаме и разтопена и охладена мас (1 ч.ч.) . Разбъркваме и постепенно, прибавяме брашно, да замесим меко и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото с фолио и оставяме на стайна температура за час и половина или два часа. Готовото тесто, разточваме и правим курабийки с формички.

Подреждаме в тава върху хартия за печене и намазваме всяка курабийка със смесени жълтък и олио.

Поръсваме с кристална захар и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар