Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с Прошуто и Пармезан

Пица с Прошуто и Пармезан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пица с Прошуто и Пармезан
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Пица с вкус и аромат на Италия - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г бяло
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • сос
  • доматен сос - 200 мл
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • риган - 1 ч.л. сух
  • за гарниране
  • прошуто - 200 г нарязано на тънки листчета
  • гъби - 4 - 5 бр. печурки
  • кашкавал - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното тесто е за 2 бр. пици с размери 30 см.

Пригответе тестото като направите кладенче от брашното в купа. Сипете солта в брашното. Отделно в топлата вода разтворете маята със захарта и поръсете с малко брашно. Оставате да втаса за около 15 мин.

Сипете зехтина и маята в брашното и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса за около час в намазнена купа покрита със свежо фолио.

Междувременно почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Сипете сухите босилек и риган в доматения сос и овкусете със сол при необходимост. Разточете тесто и оформете пици в застлани с хартия за печене тавички.

Намажете с доматения сос, подредете нарязаните гъби и запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Извадете и гарнирайте с настърганите кашкавал, моцарела и тънките лентички прошуто. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.

Пицата с Прошуто и Пармезан е готова.

Ако обичаш пица, опитай непременно и рецептите ни за пица Калцоне, любимата пица Маргарита или виж как се прави перфектното тесто за пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: