Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват яйцата със захарта и след това се добавят олиото и есенциите от ванилия и ром - разбърква се.
Прибавят се брашното с бакпулвера и се разбърква. Слага се млякото и отново се разбърква до получаване на средна по гъстота смес.
След това в друга купа се изсипва половината от количеството на сместа и към нея се прибавя какаото, за да стане тъмна, а към светлата смес се добавят захарните пръчици и се разбъркват добре.
В намазнена и набрашнена тава с широко дъно се изсипва в средата черпак от бялата смес, а в получения кръг от светлата смес се изсипва черпак от тъмната. И така се редува, докато се сложи цялото количество и от двете смеси.
Пече се за около 45-50 мин на 150 градуса на горен и долен реотан без вентилатор в предварително загрята фурна.