Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в купа смесваме кисело мляко (1 ч.ч.), леко затоплена вода (2 ч.ч.), олио (5 с.л.) , сол (1 ч.л.), захар (1 к.л. ) и суха мая.
Разбъркваме добре и постепенно прибавяме пресято брашно, докато получим гладко, нелепнещо тесто.
Намазваме тестото с олио. Завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса. Готовото тестоправим на 5 топки.
Върху хартия за печене, намазана с олио, поставена на масата, слагаме топка тесто и разтегляме с ръце да получим кора. Получената кора намазваме с разтопени и смесени масло (125 г) и олио (1/2 к.ч.).
Намазваме и с разбити яйца. Поръсваме с извара. Навиваме на руло. Усукваме в противоположни посоки рулото и навиваме на охлюв.
Слагаме в средата на кръгла тава върху хартия за печене. Около следната кора, навиваме и другите, приготвени от тестото и плънка рула. Намазваме погачата с мазнината, с която намазваме и за плънката и оставяме погачата да втаса.
Когато втаса, намазваме с останалите от плънката разбити яйца и печем погачата на 170 градуса загрята фурна до готовност, да стане златиста.