Яйца по Тракийски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яйца по Тракийски
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обожаваме вкусотии с яйца, които се приготвят за нула време - затова ги споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 50 г
  • сирене - 500 г
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • риган - 0.5 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с телена бъркалка и добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Размийте брашното в част от студеното мляко на гладка кашичка и го добавете в яйчната смес заедно с останалото мляко, отново разбъркайте.

Нарежете магданоза на ситно и стрийте ригана, добавете ги към сместа, разбъркайте.

Намажете тавичка обилно с маслото, сипете сместа в нея и поръсете с натрошеното сирене.

Печете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: