Пухкав бял хляб в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
10/04/2018
"Слагаш, натискаш копчета, хапваш с удоволствие - такива рецепти обичаме"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304 714
  • Преглеждания за месеца3228
  • Преглеждания за седмицата1830
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел класик)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.

Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.

Моята е Мулинекс, а за другите марки ще трябва да изберете според указанията в книжката. Ние харесваме със средно препечена коричка и така го избираме.

От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
Съгласна съм, че много зависи от качеството на брашното.
0
0