Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Екмек (Турски Хляб)

Екмек (Турски Хляб)

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Екмек (Турски Хляб)
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Можем дълго да ви хвалим този хляб, но ще ви оставим да го опитате и да разберете сами за какво говорим"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл
  • зехтин - 1 с.л. или олио
  • брашно - 500 г
  • сол - 10 г
  • захар - 10 г
  • суха мая - 1 пакетче или 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - или ким
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

От всички продукти без яйцето се замесва нелепнещо тесто, поставя се в намазнена купа и се покрива.

Втасва около 1-2 часа, след това се разделя на две части и се оформят на елипси на хартия за печене.

Намазва се с разбито яйце и малко вода, правят се дупки с пръсти и се поръсва със сусам или ким.

Втасва около 15-20 минути и се пече на около 240 градуса в загрята фурна до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Atanaska Traykova
Atanaska Traykova
Невероятен!!! Приготвих го с турско брашно и турска мая. Изядохме го за секунди. Утре ще правя пак. Благодаря за рецептата
26.05.2019 22:09
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много съм доволна от рецептата! Хлябът е съвършен, лесен и вкусен! Благодаря!
04.05.2018 17:36
1
1
Покажи всички подкоментари