Начин на приготвяне
За този турски хляб в купа си смесваме водата, маята и захарта, покриваме с прозрачно фолио и оставяме за 20 минути.
Брашното пресяваме и поставяме в купа, правим си дупка в средата, сипваме всички продукти и си омесваме тесто, не трябва да лепне на ръцете.
Покриваме с прозрачно фолио и оставаме за 1 час на топло.
В тавата за печене си слагаме хартия за печене, втасалото тесто разточваме, поставяме в тавата, правим си шарки с помощта на нож, вилица.
Покриваме с кърпа и оставяме за 20-30 минути.
В купа си смесваме млякото, зехтина и намазваме пидето, поръсваме със сусам.
Печем турския хляб Рамазан пиде в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.