Фермерски хляб в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
832
1k
4
12/04/2018
"Няма да повярвате, че една може да приготвите селски хляб, но не в печката, а в хлебопекарната "
Приготвяне5 мин.
Готвене180 мин.
Общо185 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 336
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 210 мл
  • брашно - 350 г бяло
  • сухо мляко - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • суха мая - 3/4 ч.л.
  • за поръсване
  • семена - 1/2 ч.л. или
  • пълнозърнесто брашно - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на пекарната се слагат първо течните съставки, после сухите.

Включва се на първа основна програма за бял хляб, която е около 3 часа, а 10 минути преди печене хлябът а се намазва с вода и поръсва със семена или брашното.

След изпичане се слага на решетка да се охлажда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар