Начин на приготвяне
Продуктите се зареждат в контейнера на хлебопекарната в изброения ред- първо течните съставки, след това сухите.
Това е особено важно да се спази, защото при стартиране на програмата за месене, втасване и печене, хлебопекарната първоначално подгрява и ако отдолу са сухите съставки, то те ще се запекат и няма да се получи хубав хляб.
Поради първоначалното подгряване не е необходимо маслото да е меко, а направо от хладилника.
Също така особено важно е сухата мая да няма допир с течните съставки. Затова, след като изсипете брашната, леко с пръст отгоре направете кладенче, където да я изсипете.
Изберете програма за пълнозърнест хляб, а останалото - за по-изпечена кора или по-малко - според вашия вкус. Но аз съм избрала color dark за този хляб. Теглото на хляба е 900 г.
Изчакайте хубаво да изстине, преди да го нарежете.
Дайте възможност на вашия помощник в кухнята - хлебопекарната, да ви приготви този вкусен хляб, докато вие са насладите на свободното си време с вашите близки или се отдадете на любимо друго хоби освен готварството или просто да приготвите любими ястия към хляба в хлебопекарна.
Царевичният хляб в хлебопекарна е готов.
Коментари