Погача на Конци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
15/04/2018
"Ето изпитана рецепта за разкошна погача на конци - остава да приготвите една и да се похвалите с резултата "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 783
  • Преглеждания за месеца538
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Погачи

Начин на приготвяне

Затоплете млякото, колкото да ви трае пръстът (аз използвах овче мляко, но може и краве).

Сипете около 100 мл в купичка, добавете захарта, разбъркайте и прибавете сухата мая. Отгоре поръсете със брашно и оставете да се активира.

Разбийте яйцата със киселото мляко (овче или краве) и останалото прясно мляко, добавете олиото и сипете при пресятото брашно със маята.

Замесете хубаво гладко тесто, оставете да втаса, след което разделете на 3 еднакви части и една малка топчица за центъра.

Разточете 3 обли кори, намажете със масло без последната и нарежете на 8 триъгълника.

Всеки навийте на кифличка и поставете във тава, подредете всички като цвете и сложете облата топка тесто за център.

Оставете питката да втаса, след което намажете със масло, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35 минути.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
ще опитам
0
0
Ваня Георгиева
Опитайте ще ви хареса и отново ще я направите.
0
0