Конфитюр от Череши на Фурна

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
847
1
15/04/2018
"Череши, индрише и чисти буркани - останалото е любов "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 686
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Измиваме добре черешите и им махаме костилките. Сипваме ги в дълбока тава и отгоре изсипваме захарта. Покриваме тавата и оставяме в хладилника за една нощ.

След това, без да разбъркваме, поставяме тавата във фурната и пускаме на ниска температура - около 120 градуса. Така печем 20-25 минути, след което разбъркваме и усилваме температурата.

Добавяме индришето.

Когато конфитюрът видимо се сгъсти, добавяме лимонената киселина, разбъркваме и изключваме фурната.

Оставяме във фурната за още около 10 минути и след това отстраняваме индришето, насипваме сладкото в буркани и затваряме.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар