Домашно Вино от Къпини

16/04/2018
"Това вино е толкова ароматно, че си струва да се наведете за всяка къпинка поотделно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 251
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели къпини. Отстранете плесенясалите и развалените. Залейте къпините с 3 л вода.

Намачкайте къпините на каша и ги оставете за около 3-4 дни на топло.

Прецедете и отделете само течността.

Направете захарен сироп от захарта и меда с 1.5 л вода.

Смесете къпиновата течност със захарния сироп, присипете в стъклена бутилка и затворете здраво с капак. Оставете на топло за около 40 дни, за да ферментира.

Когато ферментацията е привършила, прецедете виното, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар