Начин на приготвяне
Разтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин.
През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и ванилията и замесете тесто. Меси се, докато тестото спре да лепне, затова ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Така замесеното тесто покрийте с кърпа и оставете на топло да втасва за около час.
След това го разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1-1.5 см. От нея с помощта на купа изрежете кръгове, а във всеки кръг изрежете по-малък с помощта на чаша.
Подредете гевречетата в тава върху хартия за печене и ги оставете да втасат за още час.
Печете във фурна загрята на 160 градуса за около 15-20 мин (или докато придобият златист цвят).
Накрая разтопете маслото и веднага щом извадите гевречетата от фурната, ги намажете с него. Поръсете със захар или направете украса по Ваш избор (може да ползвате сладко, шоколадова глазура и др.)