Виенски Сладкиш Кардинал

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
19/04/2018
"Вкус, който ще ви изстреля направо в Рая "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 006
  • Преглеждания за месеца932
  • Преглеждания за седмицата258
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват до пяна, прибавя се захарта на порции. Поставят се на водна баня и разбиването продължава докато станат много плътни и лъскави и захарта напълно се е абсорбирала.

Разбиват се яйцата за жълтата смес заедно със захарта до побеляване. Внимателно се добавя се брашното, ванилията, настърганата кора от портокал. Разбърква се с шпатула.

Във форма, покрита с хартия и намаслена с олио, чрез пош се поставя бялата смес, а след това и жълтата. Оформят се два блата.

Пече се на 180 градуса за около 15-20 мин. Охлаждат се напълно.

КРЕМ

Млякото се загрява заедно със захарта. Добавя се ванилията.

Разбиват се жълтъците с телена бъркалка и се добавя разтворено в малко вода нишесте. Разбърква се.

Когато млякото е стигнало точка на кипене се прибавят жълтъците с нишестето и при непрекъснато разбъркване се сварява гъст крем. Охлажда се напълно.

СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТАТА

Намазва се първият блат със сладко, отгоре се разпределя крем и се покрива с втория блат. Разпределя се крем.

По избор се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар