Свински филенца с пюре от червена леща и билково масло

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
176
75
4
2
18/04/2018
"Изискано и вкусно, приготвихме го специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 158
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото с черен пипер и сол. Поставяме в тавичка с малко мазнина и доливаме вътре виното. Печем за около 30-40 мин под фолио на около 180 градуса. После махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин.

Времето може да бъде повече или по-малко в зависимост от дебелината на месото.

Докато месото се пече, сваряваме лещата с чесъна и моркова. След като се свари, подправяме със сол, куркума, индийско орехче и кимион. Пасираме. Лично аз оставям част от лещата непасирана, но ако предпочитате, може да направите и идеално гладка смес.

Зелените подправки пасираме заедно с маслото и така получаваме билковото масло. Можем да го използваме за всякакво месо или за мазане върху различни видове хляб.

Подправките разбира се може да променим по наш вкус, но винаги е добре да имаме няколко кубчета билкова масло в камерата. Сервираме место върху пюрето от лещата, а върху всяко парче поставяме от маслото.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар