Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински филенца с пюре от червена леща и билково масло

Свински филенца с пюре от червена леща и билково масло

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Свински филенца с пюре от червена леща и билково масло
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изискано и вкусно, приготвихме го специално за вас"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 600 г
  • червена леща - 200 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • куркума
  • индийско орехче
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • олио
  • зелени подправки - босилек, магданоз, див чесън, зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинското контрафиле с черен пипер и сол. Поставяме в тавичка с малко мазнина и доливаме вътре виното.

Печем за около 30-40 мин под фолио на около 180 градуса. После махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин.

Времето може да бъде повече или по-малко в зависимост от дебелината на месото.

Докато месото се пече, сваряваме лещата с чесъна и моркова. След като се свари, подправяме със сол, куркума, индийско орехче и кимион. Пасираме. Лично аз оставям част от лещата непасирана, но ако предпочитате, може да направите и идеално гладка смес.

Зелените подправки пасираме заедно с маслото и така получаваме билковото масло. Можем да го използваме за всякакво месо или за мазане върху различни видове хляб.

Подправките, разбира се, може да променим по наш вкус, но винаги е добре да имаме няколко кубчета билкова масло в камерата.

Сервираме место върху пюрето от лещата, а върху всяко парче поставяме от маслото.

Свинските филенца с пюре от червена леща и билково масло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: