Мекици с царевично брашно

18/04/2018
"Можем да напишем поема за тези мекици с царевично брашно, но засега ще се задоволим с ммммммммм "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 461
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със солта и смесете с оц/undefined ета и киселото мляко.

Сложете содата и изчайте сместта да шупне, след което налейте 60 мл олио и на части добавяйте, пресявайки двата вида брашно, бъркайки, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Тогава с ръце доомесете до гладкост.

Загрейте обилно количество олио на умерен огън и пържете мекиците до златисто от двете страни. За да ги оформяте, намазнявайте ръцете си с олио, откъсвайте топчица тесто и я разтегляйте внимателно, тъй като тестото е крехко и лесно се къса.

При пърженето и обръщането на мекиците също бъдете внимателни и докато не се зачерви мекичката добре по краищата, не я обръщайте от другата страна, защото има опасност да се начупи.

Тези мекици са с традиционалния вкус, който познаваме, но тяхната текстура е много по- нежна, пухкава и крехка от на нормалните, които правим само от пшенично брашно.

Стават много пухкави и топящи се в устата!

Поднесете ги със сладко, пудра захар, сиренце или кисело мляко и се насладете на засищаща и вкусна закуска.

Да ви е сладко!

Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
4.87 лв.
3.75 лв.
Виж ››

Практичен пластмасов поднос в приятен оранжев цвят, който има широко приложение в домакинството.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар