Различно фрикасе

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
47
241
75
83
20/04/2018
"Фрикасе, но такова, в каквото ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 028
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фрикасе

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват, обезкостяват и се нарязват на ситно.

В тенджера се слагат олиото и нарязаните лук и морков. Задушават се. Прибавя се и нарязаното пилешко месо. Долива се около 1, 5 л вода.

След завиране се прибавят солта, черния пипер и зеленчуковата подправка. Ври около 10-15 мин.

През това време в по-дълбока купа се разбиват яйцата с брашното и кисело мляко.

От врящия бульон се добавя малко по малко в купата, за уеднаквяване на температурата. След това всичко се изсипва в тенджерата и се бърка. След завиране, се изчаква около 5 минути и фрикасето се маха от котлона.

Сервира се с обилно добавен пресен лимонов сок.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар