Различно фрикасе

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
47
239
75
78
20/04/2018
"Фрикасе, но такова, в каквото ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 859
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват, обезкостяват и се нарязват на ситно.

В тенджера се слагат олиото и нарязаните лук и морков. Задушават се. Прибавя се и нарязаното пилешко месо. Долива се около 1, 5 л вода.

След завиране се прибавят солта, черния пипер и зеленчуковата подправка. Ври около 10-15 мин.

През това време в по-дълбока купа се разбиват яйцата с брашното и кисело мляко.

От врящия бульон се добавя малко по малко в купата, за уеднаквяване на температурата. След това всичко се изсипва в тенджерата и се бърка. След завиране, се изчаква около 5 минути и фрикасето се маха от котлона.

Сервира се с обилно добавен пресен лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар