Начин на приготвяне
За направата на блатовете е необходимо яйцето, захарта, медът, млякото и бакпулверът да се разбъркат и да се загреят на водна баня за около 5 мин., до получаването на карамелен цвят на сместа.
В по-голям съд със студена вода се поставя съда със сместа, за да изстине. След това към охладената смес се прибавя постепенно и брашното.
Разточва се полученото тесто на тънка кора и се изрязват кръгове с необходимата големина.
Печем блатовете на 180 градуса за 6 минути на горен и долен реотан, без вентилатор, в предварително загрята фурна.
За да се направи кремът, трябва да разбием заквасената сметана, захарта и натрошените на ситно орехи.
След това и след като вече са изпечени и изстинали блатовете между всеки блат мажем с крем, а въху крема нанасяме тънък слой от сладкото.
Отгоре и отстрани тортата се покрива с натрошени орехи.