Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от цели круши

Сладко от цели круши

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сладко от цели круши
Снимка: Яница Николова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Като майсторите - вижте как да приготвите уникално вкусно сладко с цели круши"

Необходими Продукти

  • круши - 1 кг, сорт малки и меки
  • захар - 900 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и почистват. Правят се дупки навсякъде по крушите с вилица.

Водата и захарта се слага на котлона и щом заври се слагат крушите. Варят се около 5-6 минути. Оставят се така, както са в сиропа, за 1 денонощие.

След което се вари около 20-30 минути и накрая се прибавя щипката киселина.

Сладкото от круши се насипва в малки и сухи бурканчета и се обръщат с капачките надолу, до пълното им изстиване.

* В зависимост от това колко круши имате, на 1 кг круши се прибавя 900 г захар, 2 ч.ч. вода и 1 щипка лимонена киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
За аромат може да се прибавят няколко зърна карамфил или листенца индрише при пълнене в бурканчетата.
01.08.2018 11:30