Начин на приготвяне
Шоколадът се разтопява на водна баня.
С телена бъркалка се разбърква маскарпонето до гладка смес и бавно се прибавя на струйка охладеният шоколад. Разбърква се с шпатула до гладък крем.
Ако блатовете са прекалено сухи може да са сиропират с 2 части вода и 1 част ароматен алкохол или захарен сироп от 1 ч. ч. вода и 2 ч. ч. захар, по избор е.
Върху подложка за торти се поставя първият блат, намазва се обилно с шоколадовия крем, захлупва се с втори блат отново крем, трети блат и се завършва с крем.
Заглажда се като се намазват и страните на шоколадовата торта. Поръсва се с шамфъстък само по края.
Охлажда се в хладилник и се сервира, нарязана на тесни тортени парчета.
Тортата Гараш с Готови Блатове е много сполучлива.