Начин на приготвяне
Яйцата и захарта леко се разбиват с телена бъркалка. Добавя се млякото, ванилията и солта. На порции се прибавя брашното. Разбърква се с телена бъркалка. Сместа се оставя в хладилник най-малко за 3 часа.
Водата, сливите и стафидите се поставят в тенджера на котлон и се сваряват за 10 мин, след като водата започне да ври. Наведнъж се добавя конякът и се фламбира. Плодовете се изваждат и се охлаждат.
Дъното на дълбока керамична форма с диаметър 20 см се застила с хартия, която се намаслява и поръсва с брашно. Стените ѝ също. Изтупва се.
Тестото се изважда от хладилника, разбърква се и се изсипва във формата. Отгоре се подреждат плодовете.
Пече се на 180 градуса на средна скара във фурната до златист цвят. Клечка, забита в средата, трябва да излезе чиста.
Охлажда се и се поръсва с пудра захара.