Начин на приготвяне
В топлата вода се разбърква маята и захарта с две супени лъжици брашно и оставяме за 10 минути да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути.
Разделя се 2 или 3 части - зависи колко големи ги искате. Всяка се разточва на правоъгълна кора.
В купа смесваме извара, нарязан на ситно пресен лук, настърган кашкавал и натрошено краве сирене, като се разбърква добре.
Върху тестото се разпределя плънката и краищата се събират, като се загъва на плик. Обръща се и с точилка и малко брашно се доразточва на тънка питка.
Нареждат се върху хартия за печене. Отгоре се намазва с олио и поръсваме с подправка, при мен риган. Печем в загрята фурна 190 градуса около 25 минути до златисто.
Изваждаме питките върху решетка, начупват се на парчета и хапваме с кеф. Страхотен вкус!
Коментари