Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Хляб Лаваш със Сирене

Хляб Лаваш със Сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Хляб Лаваш със Сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Назаем от Арменската кухня за нашите приятели-лакомници - хляб лаваш със сирене"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 кора (тънък арменски хляб без мая)
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л. меко
  • подправки - свежи копър, магданоз, нарязани по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтелете кората на повърхността, на която ще работите (кората е с дължина около 65 см. и ширина 35 см.). Разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.

Разбъркайте хубаво и добавете и заквасената сметана и подправките по желание.

Намажете кората много тънко с маслото и разстелете отгоре готовата плънка.

Навийте на стегнато руло. Нарежете на кръгчета с дебелина около 2-3 см. Подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Запечете плоския хляб за около 15-20 минути в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Хлябът Лаваш със Сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: