Пролетни кюфтета с лапад и ориз

27/04/2018
Denitsa
отDenitsaПомощник Готвач82171
"Заложете на по-вкусните и полезни за талията кюфтета - пролетни с лапад и ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио - 4 с.л. + за пържене
  • сирене - 50 г
  • моркови - 1 бр. малък
  • лапад - 20 - 22 листа пресен
  • лющян - 1 стрък девесил
  • магданоз - 4 стръка
  • галета - 15 с.л.
  • червен пипер - 1 /2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с ориза, като първо трябва да го измием и сложим в тенджера да се вари на ниска температура за около 9-10 мин заедно с водата и 1-2 щипки сол.

След това зеленият лук се нарязва на много ситно, лападът се накъсва на парчета, а морковът се настъргва и ги изсипваме в тенджерата с ориза, съвсем малко преди водата да се е изпарила напълно (на около 8-мата минута от варенето на ориза).

Правим лека запръжка на червения пипер в отделен съд, след което го добавяме към ориза. Оставяме получената смес да се охлади напълно, а после добавяме 2 яйца и натрошеното сирене - разбъркваме. Прибавят се 4 с.л. галета, за да се сгъсти сместа, и отново разбъркваме.

Оформяме кюфтетата и ги потапяме поотделно в приготвената панировка от две яйца и останалото количество галета.

Пържат се в горещо олио за около 2 мин от всяка страна.

По желание може да ги поднесете с чеснов или млечен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар