Телешка пастърма

17/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Знаем, че телешката пастърма си отива чудесно с червено вино, но понякога си позволяваме да похапваме от нея и просто така - без повод, за разкош "
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 068
  • Преглеждания за месеца8281
  • Преглеждания за седмицата2829
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - от шол
  • сол
  • подправки - за кайзеровано месо
  • чубрица - ронена
  • червен пипер - сладък и лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете месото от жили и ципи. Нарежете го на парчета с дебелина до 4 см. Парчетата посолете обилно със сол, така че да побелее месото.

Сложете телешкото в гевгир за 24 часа - така се оттича от ненужната течност.

След това остържете солта от парчетата месо, но не го мийте.

Смесете всички подправки, като може да добавите и други сухи подправки по ваш вкус. Оваляйте парчетата телешко много добре в тях.

Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й.

Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца.подобни рецепти тук

5 18
4 11
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мария Беженар
Колко кг. е месото?
8
1
Владимир
Владимир
02.01.2014 13:21
Аз като подправки използвам червен пипер сладък и лютив, смлян черен пипер, смлян на прах чимен, чубрица, пасиран чесън, лакиена чашка сухо бяловино
23
2
40712
40712
31.12.2013 15:52
Точно така, но аз притискам с тежест ,за да придобият вид и тогава овалвам с подправките.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв