Домашно кьопоолу

Дани ДонковаДани ДонковаНовак
19/12/2012
"Завладяващ вкус и аромат, на който и гостите ви ще се насладят!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211 605
  • Преглеждания за месеца5831
  • Преглеждания за седмицата2498
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и пиперките и ги слагайте в тенджера с капак да се задушат. След това се обелват.

Счукват се в голямо дървено чукало, но в наши дни може да ползвате и кухненски робот или блендер, както и обикновена месомелачка.

Прибавете обелените и настъргани домати, счукания със сол чесън и разбъркайте всичко с дървена лъжица.

Овкусете домашното кьопоолу с олио, оцет и сол. Объркайте отново и поднесете с украса от магданоз.

Рейтинг

5 11
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Pressy
Pressy
24.03.2016 16:49
Любимото ми ! Баба ми приготвяше на село ,когато бях малка ! Вкусът и от моето детство ! Браво !
10
2
Наталиа Петрова
Не обичам чесън, затова го пропускам. Не смятам, че се отразява кой знае колко на вкуса.
1
32
даскала
даскала
01.10.2013 17:24
от детството си спомням,че кьополуто е зелено на цвят.Затова без домати и червени чушки.Аиначе за счукването в хавана и дървената лъжица - абсолютно!
9
20