Картофено пюре с боб от консерва

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
69
25/04/2018
"Перфектната гарнитура, приготвена с минимални усилия "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на няколко части. След това се слагат да врят в дълбока тенджера.

През това време лукът се нарязва и се слага в блендер заедно с прясното мляко и една шепа от фасула. Трите съставки се пасират до получаването на гладка текстура.

Сокът от консервата боб се изцежда и се оставя настрана.

Когато картофите са напълно сварени, водата от тях се изцежда и към тях се прибавя маслото. След това се намачкват на пюре и към него се добавя блендираната смес.

С помощта на миксер на бързи обороти се разбива сокът от консервата.

Той трябва да стане на сняг. Когато това стане, полученият бобен сняг се прибавя към картофеното пюре и се бърка с шпатула.

Целта тук е пюрето да стане пухкаво.

Най-накрая се овкусява.

Пюрето може да се сервира както топло, така и охладено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар