Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на няколко части. След това се слагат да врят в дълбока тенджера.
През това време лукът се нарязва и се слага в блендер заедно с прясното мляко и една шепа от фасула. Трите съставки се пасират до получаването на гладка текстура.
Сокът от консервата боб се изцежда и се оставя настрана.
Когато картофите са напълно сварени, водата от тях се изцежда и към тях се прибавя маслото. След това се намачкват на пюре и към него се добавя блендираната смес.
С помощта на миксер на бързи обороти се разбива сокът от консервата.
Той трябва да стане на сняг. Когато това стане, полученият бобен сняг се прибавя към картофеното пюре и се бърка с шпатула.
Целта тук е пюрето да стане пухкаво.
Най-накрая се овкусява.
Пюрето може да се сервира както топло, така и охладено.
Картофеното пюре с боб от консерва е готово.