Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от варени яйца и ароматни подправки

Пастет от варени яйца и ароматни подправки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от варени яйца и ароматни подправки
Снимка: Yordanka Kovacheva
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3
"Поднесете с препечена филийка или просто в чинийка - всякак е вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 130 г
  • топено сирене - 30 г
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • сушени домати - 5 - 6 бр. чери
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • босилек - 8 листенца, пресен
  • риган - 2 щипки
  • естрагон - 1 - 2 щипки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • хляб - препечени филийки за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този пастет е много вкусен и лесен за приготвяне. Единствената подготовка за него е, ако ползвате нехидратирани сушени домати, то да ги поставите във вода, докато набъбнат, и после да ги отцедите много добре.

Аз използвам сушени мариновани домати, които се продават в бурканчета в зехтин и понякога съдържат и ароматни подправки като розмарин или босилек.

Другата част от подготовката е да сварите яйцата и да ги оставите да изстинат добре, преди да ги обелите.

Сложете в удобна за пасиране купа всички продукти, като яйцата, чесъна и доматките може да нарежете предварително, за да е по-лесно пасирането. От чесъна отстранете кълнчето в средата, за да не е толкова силен.

Пасирайте на висока степен до фина консистенция и си доовкусете по желание с още от подправките.

Поднесете пастета с препечени филийки или сухари.

Идеален като разядка за бърза закуска или добавка към салати.

Пастетът от варени яйца и ароматни подправки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: