Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Празнични домашни бишкоти

Празнични домашни бишкоти

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Празнични домашни бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25-30 бр.
"Поводи винаги ще се намерят, важното е домашни бишкоти да има"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • сода - 1 ч.л. амонячна
  • оцет - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта и прибавете едно по едно яйцата и амонячната сода, разтворена предварително в оцета, ванилията и доразбийте сместа.

Добавете толкова брашно, че да получите меко тесто, което може да се точи. Разделете го на топки. От всяка разточете кора като за юфка и с подходяща форма изрежете бишкотите.

Изпечете празничните домашни бишкоти в силна фурна, но внимавайте да не потъмнеят.

Така приготвените домашни бишкоти може да използвате за направата на различни десерти с крем или просто да ги поднесете с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
43
35
20
10
Дай твоята оценка: