Печено коледно прасенце

22/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Вегетарианците и веганите да си затворят очите. Всички останали - отпусната си, помете аромата и се опитайте да си представите вкуса на препечената кожичка "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 884
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата147
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито прасенце хубаво натъркайте със сол и черен пипер.

Ситно нарязаното кисело зеле изпържете със скълцания лук и масло. Към зелето добавете парченца сланина или шунка.

Хубаво се препържва всичко заедно и се овкусява със сол и черен пипер.

Прасенцето се пълни и се зашива. Намазва се отвън с мазнина и се пече до готовност в умерена фурна.

При сервиране в устата на пълненото коледно прасенце се слага една червена ябълка или лимон.

Украсява се с настърган хрян и клонки магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар