Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките и ги настъргваме.
Поръсваме ги със сол и ги оставяме настрани за около 30 минути.
Измиваме и почистваме лука, чесъна и нарязваме на ситно.
Киноата измиваме със студена вода и ги слагаме на котлона в подсолена вода съотношение е от 1:2.
Варим за 10 минути, след това покриваме и оставяме така за 10 минути.
Изцеждаме тиквичките, добавяме галетата и варената киноа заедно с разбитите яйца и подправките.
Оформяме топки, като ги сплескваме и ги нареждаме в тава, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Поставяме във фурната и печем на 180 градуса за около 15 минути.
Приготвяме си соса, като към киселото мляко прибавяме ситно нарязания пресен чесън, солта и черния пипер.
Коментари
Иначе снимките са чудесни и апетитни :)