Задушено свинско с бекон

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Задушено свинско с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Няма по-вкусно от домашното - опитайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 2 бр.
  • лук - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • бекон - 250 г
  • домашна лютеница - 3 - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на филии с дебелина един пръст, лукът се нарязва на полумесеци. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Беконът се нарязва на тънки филии. Всички продукти се поставят в глинено гърне или гювеч.

Овкусяват се и се разбъркват. Поставят във фурната.

Първите 30 минути се пече на силна фурна 220 градуса, а след това час - час и половина на слаба фурна 170 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: