Спаначена супа със запръжка

30/04/2018
"Една спаначена супа няма ли запръжка, хич не ни я хвалете, казваме ние "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит спанакът се почиства от дръжките , нарязва се на ситно заедно с лука.

В тенджерка наливаме указаното количество вода и загряваме да заври.

Добавя се нарязан спанак и ориз. Вари се 20 минути на умерен огън без капак, да не кипне, че се пени.

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, сваляме тигана от котлона и се прибавя червен пипер, като бъркаме непрекъснато.

Сипва се запръжката в тенджерата и отново се разбърква.

Овкусява се със сол на вкус и ситно нарязани листа от пресен джоджен.

Оставя се още малко на котлона да се готви до пълна готовност на ориза.

Сервираме с кисело мляко и чесън.

Вкусна гозба от тефтера на баба.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар