Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния от зелен боб с пилешко в кукео

Яхния от зелен боб с пилешко в кукео

Яхния от зелен боб с пилешко в кукео
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Яхниите не са това, което бяха - днес ги готвим в кукео"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 300 г
  • пилешки бутчета - 1 цяло
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л
  • кисело мляко - 1 с.л
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на дребно. Изчистете, измийте и нарежете зеления боб.

Включете кукеото на програма пържене (regular cooking). Изчакайте да загрее и да изпише на екрана сложете продуктите . Запържете лука и моркова.

Добавете зеления боб, а след него - и червения пипер. Налейте вода и сложете бутчето. Нарежете чесъна на дребно. Сложете солта и черния пипер.

Изключете програма пържене и задайте варене (pressure cooking). Нагласете часовника за 20-25 мин. Затворете и изчакайте.

Отворете и извадете месото. Обезкостете го, нарежете на малки парчета и върнете тенджерата.

Размийте брашното с малко вода и го добавете в яхнията.

Задайте regular cooking и изчакайте 5 мин, за да се сгъсти.

Поръсете с пресен копър и сервирайте с лъжица кисела мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: