Вегетариански пастет с гъби, масло и извара

30/04/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29713719581
"На препечена филийка или направо от чинийката - оставяме сами да решите как ви харесва най-много "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • печурки - 5 бр. средно големи пресни гъби
  • краве масло - 50 г
  • кашкавалена извара - 150 г
  • моркови - 3 - 4 шайбички
  • зелен лук - 1 стрък пресен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките е добре да са съвсем пресни, твърди и бели. Измиваме ги под течаща вода и ги нарязваме на тънки филийки.

В тиган разстопяваме кравето масло и запържваме гъбките заедно с тънко нарязаните (с белачка за зеленчуци) шайбички морков, накълцания зелен лук и скилидата чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание отделете няколко филийки от гъбите за декорация.

Когато зеленчуците придобият приятен златист цвят се добавя изварата. В тигана не трябва да остава никаква течност.

Прехвърляме цялата смес в дълбок съд и пасираме. Не е нужно да изчакваме да изстине напълно.

В чиния оформяме пастета с помощта на ринг (или лъжица за сладолед) и декорираме с листо зелена салата, пера зелен лук, моркови и отделените гъбки.

Пастетът може да поднесете, като предястие или за закуска с препечени филийки хляб.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар