Конфитюр от сини сливи в хлебопекарна

30/04/2018
"Няма варене, няма цапане на тенджери - вкусен конфитюр с помощта на вярната хлебопекарна вече е тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 890
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сини сливи - 2 ч.ч. нарязани на парчета
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден кон
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на машината за хляб поставяме нарязаните на парчета сини сливи.

Добавяме лимоновия сок, водата и захарта.

Пускаме машината да работи на програма направа на сладко (Jam), а тя е 90 минути.

След като изтекат минутите, вадим конфитюра, изглежда леко рядък, но когато изстине, става с перфектна консистенция, и сипваме в бурканчета.

Затваряме веднага, докато е топъл, и обръщаме с капачката надолу.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Miraldo
Miraldo
20.02.2019 20:50
От дадената рецепта какво количество излиза?
0
0
Стоянка  Русенова
Здравейте .Дави кажа честно ,го приготвих и не съм го слагала в бурканчета ,просто на минутата се изяде,затова и не мога да дам отговор на въпроса ви.
1
0