Крехко заешко със сос

01/05/2018
"Добавете и една бутилка вино и получавате перфектното ястие "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 492
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • заек - 1 br. (1.3 - 1.5 кг)
  • кромид лук - 2 глави
  • вино - 300 мл (бяло)
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1ч.л.
  • черен пипер - 1к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и го посолете.

В широк съд загрейте малко мазнина. Сложете месото и го запечатайте до златисто.

Извадете и в същата мазнина запържете до кристален цвят нарязания лук на полумесеци.

Върнете заешкото месо и ако има дреболии, ги добавете. Разбъркайте и налейте виното + 100 мл вода.

В саханче сложете чесъна, мащерката, ригана и ги счукайте. Изсипете при ястието и прибавете пиперите.

Прехвърлете всичко в тенджера под налягане и варете 20 минути. След което отново прехвърлете всичко в широкия съд и прибавете щипка сол.

Варете без капак до изпаряване на течността, докато ястието остане на сос.

Сервирайте с гарнитура по ваш избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар