Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции и го посолете.
В широк съд загрейте малко мазнина. Сложете месото и го запечатайте до златисто.
Извадете и в същата мазнина запържете до кристален цвят нарязания лук на полумесеци.
Върнете заешкото месо и ако има дреболии, ги добавете. Разбъркайте и налейте виното + 100 мл вода.
В саханче сложете чесъна, мащерката, ригана и ги счукайте. Изсипете при ястието и прибавете пиперите.
Прехвърлете всичко в тенджера под налягане, добавете дафиновия лист и варете 20 минути.
Извадете дафиновия лист, след което отново прехвърлете всичко в широкия съд и прибавете щипка сол.
Варете без капак до изпаряване на течността, докато яхнията остане на сос.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Крехкото заешко със сос е готово.