Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Крехко заешко на скара

Крехко заешко на скара

Крехко заешко на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 700 г
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка едро смлян
  • мащерка - щипка
  • риган - щипка
  • естрагон - щипка
  • вино - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 2 с.л сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, използвайте бутчетата, гърдите или корема. Ако използвате само месото от бутчетата, леко ги начукайте.

Смесете всички подправки и намажете пържолите и колкото остане, полейте отгоре.

Покрийте с фолио и оставете за една нощ в хладилник, за да се маринова и овкуси добре.

За тези, които не обичат вино, може да не добавят.

Овкусените пържоли ги печете на загрята скара.

Гарнирайте с пържени картофи или зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: