Охлюви със сирене и зехтин

01/05/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква във хладка вода със захарта и лъжица брашно. Оставя се да бухне, сипваме в двата вида смесено брашно. Прибавя се олио, масло, белтък, сол и киселото мляко. Всичко се разбърква добре с вилица на каша, после се меси меко тесто. Оставя се 30 минути на топло да втаса.

Разделя се на 6 топки, всяка се разточва на правоъгълник и се намазва със зехтин .Отгоре се поръсва сирене, но само от едната страна, а долната половина се нарязва на ленти по 1 см.

Навиват се рулца, а те на охлюви и нареждаме в намаслена тава. Оставя се 20 минути да удвой обема си, тогава се намазва с отделения жълтък, разбит с малко вода, и поръсваме сурови семена в средата на всеки охлюв.

Печем в загрята фурна 170°C около 35 минути до готовност.

Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Сервираме с кисело мляко топли за закуска.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар