Карамелен кекс

Карамелен кекс

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Карамелен кекс
Снимка: Admin
1 / 5ВИДЕО
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10
"С това карамелено удоволствие ще се облизвате дълго след като се го изяли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете 1/2 ч.ч. от захарта да се карамелизира, като добавите и малко вода, за да се втечни карамела. Щом се получи хубав златист цвят, добавете 100 мл от сметаната и бъркайте, докато се разтвори напълно и се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади и след това я разбийте с помощта на миксер с 2 яйца, 1/2 от брашното и бакпулвера.

Другите 2 яйца разбийте отделно с миксер до гладък крем заедно с останалата захар и след това добавете останалите сметана, бакпулвер, брашно и ванилията.

За глазурата карамелизирайте 1/3 ч.ч. захар и разбъркайте постепенно карамела със 100 мл. мляко или сметана, в което е разтворена 1 с.л. брашно. Бъркайте, докато глазурата кипне и снемете от котлона.

В намазнена кексова форма сипете първата смес, а върху нея и втората. Сложете да се пече в загряна на 170 градуса на долен реотан първоначално. След като карамеления кекс се надигне, се включва и горният.

Изпечения и охладен карамелен кекс залейте с глазурата и поднесете.

Рейтинг

5 9
4 10
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: