Цял печен на фурна питомен заек

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
754
3
03/05/2018
"Който замръкне в гората, намира мястото си в тавата "
Приготвяне45 мин.
Готвене260 мин.
Общо305 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 380
  • Преглеждания за месеца783
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се осолява отвътре и отвън и се натрива с 2 с.л. от мазнината, червения пипер и сока от половината лимон.

В останалата мазнина се задушават нарязаните пушено месо, ябълка, лук, чушка и целина. Добавят се оризът, бульонът, сокът от лимона и черния пипер.

Оставя се да къкри докато оризът поеме. Заекът се напълва с плънката и се зашива добре. Поставя се в подходяща тава, добавят се виното, розмаринът, джодженът и девесилът. Завива се плътно с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса за 4 часа, като след първите 2 часа се добавят обелените цели картофи и нарязаните по дължина и напряко на две моркови, като се посолява.

Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 минути на 200 градуса като се залива със соса.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар