Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Агнешки Дреболии с Гъби и Ориз на Фурна

Агнешки Дреболии с Гъби и Ориз на Фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Агнешки Дреболии с Гъби и Ориз на Фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Нашенско, вкусно и толкова обичано"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг черен дроб, бял дроб, сърце, бъбречета, чревца
  • печурки - 500 г култивирани
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • люти чушки - 2 - 3 зелени /по желание/
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • зелен чесън - 2 стръка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се нарязват на едро и се сваряват в 1 литър подсолена вода 1 час. След това се изваждат от бульона и се нарязват на парченца.

В мазнината леко се задушават нарязаните на филийки гъби. Прибавят се нарязаните на ситно чушлета, зелен лук, чесън и джоджен.

Добавят се оризът и черният пипер. Обърква се добре, за да се поемат ароматите.

Всичко, заедно с дреболиите, се поставя в подходяща тавичка и се обърква с 4 ч.ч. бульон. Престоява във фурната 40-50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: