Сарми в Тенджера под Налягане

Сарми в Тенджера под Налягане

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
Сарми в Тенджера под Налягане
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
03/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Съкратете времето за готвене на вкусна сарми поне наполовина с помощта на тенджерата под налягане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките и лука, които или настържете, или нарежете на много ситно. Разделете листата на зелката и отстранете твърдата част на листото.

Измийте ориза, вземете листо и сложете от каймата и ориза, оформете, като притискате с пръсти и завивате хубаво на сарма, за да не се разтвори при варенето.

Готовите сарми поставете на скарата във тенджерата под налягане, ако нямате такава нарежете от сърцевината на зелката и сложете на дъното на тенджерата. Сипете вода и отгоре полейте с олио.

Затворете добре тенджерата под налягане и варете на умерен котлон за около - 25-30 минути. Това зависи от твърдостта на зелето, ако е меко варете по-малко.

След като са сварени ги извадете и от останалия бульон направете соса, като разбиете яйцата с млякото и брашното и прибавите към горещия бульон. Полейте сармите със соса и сервирайте.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: