Начин на приготвяне
Картофите се белят, режат на кубчета и се варят около 10 минути във вряща подсолена вода. Спанака се реже на едро и се бланшира в гореща подсолена и подкиселена вода с 1 с.л. оцет.
Не се покрива с капак, за да запази цвета си. Затова спомага и оцета. След като кипне се отцежда и охлажда със студена вода.
Лукът и чесънът се режат на ситно. Картофите се отцеждат. В маслото и олиото се запържват около 5 минути картофите до златисто.
Когато са златисти картофите към тях се прибавя лукът и чесънът и се пържи около 1 минута.
Добавя се червения пипер и се сваля от котлона. В купа или порционна чиния се слага спанак, отгоре картофи.
По края се оформя пръстен от настъргано сирене и се поръсва със счукани орехови ядки.