Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Картофи соте със спанак и сирене

Картофи соте със спанак и сирене

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Картофи соте със спанак и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • спанак - 500 г
  • оцет - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 40 г печени
  • масло - 50 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 100 г краве
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, режат на кубчета и се варят около 10 минути във вряща подсолена вода. Спанака се реже на едро и се бланшира в гореща подсолена и подкиселена вода с 1 с.л. оцет.

Не се покрива с капак, за да запази цвета си. Затова спомага и оцета. След като кипне се отцежда и охлажда със студена вода.

Лукът и чесънът се режат на ситно. Картофите се отцеждат. В маслото и олиото се запържват около 5 минути картофите до златисто.

Когато са златисти картофите към тях се прибавя лукът и чесънът и се пържи около 1 минута.

Добавя се червения пипер и се сваля от котлона. В купа или порционна чиния се слага спанак, отгоре картофи.

По края се оформя пръстен от настъргано сирене и се поръсва със счукани орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: