Пълнени питки с кашкавал, печени на тиган

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
124
1153
15
25/05/2018
"Не се опитвайте да им устоите, отдайте се на изкушението и се насладете на всяка хапка от тези пълнени питки с кашкавал "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 174
  • Преглеждания за месеца5645
  • Преглеждания за седмицата109
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. и малко за доомесване
  • кашкавал - 10 бр. слайс
  • HOSSO - 10 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, след като шупне добавете солта и захарта, разбъркайте. Прибавете натрошеното сирене и пресятото брашно, замесете меко почти лепящо се по пръстите тесто, доомесете с малко брашно.

Разделете тестото на 10 еднакви топчета, всяко топче разточете на тънка кора, поставете 1 парче от кашкавала и загънете краищата, като покриете плънката, разточете на нова по-голяма кора.

Нагрейте тиган с 1 с.л. олио на слаб огън, поставете една от питките и печете при затворен капак до зачервяване. Обърнете питката и изпечете от другата страна, но вече без капак.

Преди печене на всяка питка наливате по 1 с.л. олио в тигана. Страхотни пълнени питки, с които можете да си оближете пръстите!

Рейтинг

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
chery_k
chery_k
12.01.2019 18:01
Три пъти вече ги правя- вкусни, бързи и лесни за новак като мен!
2
0
денка янчева
денка янчева
02.06.2018 15:53
Върховни !!!! Хиляди благодарности ,много точна рецепта !
3
2