Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Пълнени питки с кашкавал, печени на тиган

Пълнени питки с кашкавал, печени на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не се опитвайте да им устоите, отдайте се на изкушението и се насладете на всяка хапка от тези пълнени питки с кашкавал"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. и малко за доомесване
  • кашкавал - 10 бр. слайс
  • олио - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, след като шупне добавете солта и захарта, разбъркайте. Прибавете натрошеното сирене и пресятото брашно, замесете меко почти лепящо се по пръстите тесто, доомесете с малко брашно.

Разделете тестото на 10 еднакви топчета, всяко топче разточете на тънка кора, поставете 1 парче от кашкавала и загънете краищата, като покриете плънката, разточете на нова по-голяма кора.

Нагрейте тиган с 1 с.л. олио на слаб огън, поставете една от питките и печете при затворен капак до зачервяване. Обърнете питката и изпечете от другата страна, но вече без капак.

Преди печене на всяка питка наливате по 1 с.л. олио в тигана. Страхотни пълнени питки, с които можете да си оближете пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

chery_k
chery_k
Три пъти вече ги правя- вкусни, бързи и лесни за новак като мен!
12.01.2019 18:01
2
денка янчева
денка янчева
Върховни !!!! Хиляди благодарности ,много точна рецепта !
02.06.2018 15:53
4
2